ارتودنسی ثابت

راهنمای ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت چیست؟

روش های درمانی مؤثری برای مشکل ناهنجاری دهانی وجود که یکی از آن ها ارتودنسی ثابت می باشد. در روش ارتودنسی ثابت دندانپزشک با استفاده از ماده ی مخصوص و بدون ضرر براکت ها را بر روی سطح دندان بیمار می چسباند، و سپس به کمک وایر و کش های ارتودنسی سبب حرکت و صاف شدن دندانها می گردد. بیمار باید در این طول دوره درمانی خود دستگاه ارتودنسی را در دهان خود نگه دارد و نمی تواند در این مدت براکت ها را از دهان خود خارج نماید. با توجه به حرفه و تخصص متخصص ارتودنسی و نظارت او بر درمان، بیمار می تواند در طول دوره بازه زمانی درمان خود نتیجه ی مطلوبی را برای حل اختلالات دهان و دندان  خود دریافت نماید. گاهی ناهنجاری دندانی و دهانی بیمار به گونه ای می باشد که باید از این روش درمان شود زیرا دستگاه ارتودنسی ثابت باعث حرکت ریشه و دندان او نیز می شود. به دلیل آن که متخصص ارتودنسی می تواند راه های درمانی بسیاری را در این روش به بیمار ارائه دهد، بیمار می تواند نتیجه مطلوبی را از این روش در قیس با درمانهای ارتودنسی متحرک دریافت نماید. رعایت بهداشت دهان ودندان از مهم ترین عوامل در دوره درمانی ارتودنسی ثابت می باشد زیرا اگر به این مورد توجهی نشود سلامت دندان و زیبایی به خطر خواهد افتاد.

ارتودنسی ثابت

 

بازه ی زمانی ارتودنسی به روش ثابت

۶ تا ۲۲ ماه مدت زمانی می باشد که دندان ها با استفاده از دستگاه ارتودنسی ثابت صاف شود، که بسته به تنظیمات مورد نیاز این زمان نیز متغیر می باشد. پس از آن که براکت های ثابت های در محل خود قرار گرفتند بیمار موظف است به دکتر ارتودنسی خود هر ۴ یا ۸ هفته یک بار بسته به نظر ارتودنتیست برای عوض کردن سیم ها مراجعه کند.

ارتودنسی به روش ثابت چه مزایا و معایبی دارد؟

مزایا ارتودنسی ثابت

ارتودنسی در رفع مشکلات حاد ناهنجاری دندان بهترین انتخاب است به دلیل قوی بودن نیرویی که سیم و بریس ها به برآمدگی  های فکی و دندان ها وارد می کند و با فشار مناسب به دندان ها، دندان ها در ردیف درست خود قرار خواهند گرفت. کسانی که نامرتبی دندان ها و مشکلات فک آن ها بسیار شدید تر می باشد بهترین گزینه برای انجام درمان ارتودنسی به این روش خواهند بود. در کل تشخیص انجام ارتودنسی ثابت بر عهده ی دکتر متخصص ارتودنسی می باشد و به شرط سلامت استخوان و لثه هیچ محدودیت سنی برای بیمار وجود ندارد.

معایب ارتودنسی ثابت

به دلیل ماهیت طولانی بودن این نوع ارتودنسی و قرار گرفتن طولانی مدت براکت ها و بریس بر روی دندان ها و در صورتی که بیمار به خوبی رعایت بهداشت دندان و دهان را نداشته باشد دندان های او ممکن است دچار تغییر رنگ شوند و جای دستگاه ها بماند. بیمار ممکن است در ابتدای درمان ارتودنسی به روش ثابت دچار درد شود که این موقتی می باشد و پس از آن که بریس و سیم ها جای خود را در دهان باز کردند این درد کاهش می یابد یا قطع می شود و دیگر مشکلی در خوردن غذا و جویدن مواد غذایی نخواهد داشت. بریس ها و سیم های استفاده شده در این نوع ارتودنسی بسیار آسیب پذیر بوده و به همین دلیل در صورتی که بیمار از مواد غذایی سفت استفاده کند امکان شکستن آن ها وجود دارد. گاهی ممکن است بیمار در طول دوره درمانی خود نتواند به خوبی قبل از درمان صحبت نماید و دچار اختلال در تکلم شود. و در آخر فرد به دلیل آن که به مدت طولانی و زیاد از این دستگاه ثابت استفاده می کند احساس خواهد کرد که زیبایی ظاهری اش کمتر شده یا از بین رفته است. بهتر است درمان ارتودنسی ثابت را برای فرزندان خود پس از دوران کودکی و بلوغی او انجام دهید به دلیل آن که بیمار باید ارتباط و تعامل نزدیک تری را با دندانپزشک داشته باشد و همکاری او در این دوران نیز بیشتر می باشد.

آیا ارتودنسی به روش ثابت دردناک می باشد؟

این احتمال وجود خواهد داشت که بیمار پس از نصب تازه دستگاه ارتودنسی از جمله بریس ها دچار درد شود که این درد موقتی می باشد و پس از مدتی کوتاه کاهش می یابد و تمام می شود. بیماران می توانند برای کم کردن درد خود از مسکن های ملایم مانند استامینوفن یا ژلوفن نیز استفاده نمایند.