ترمیم دندانهای شیری و دائمی

ترمیم دندانهای شیری و دائمی

ترمیم دندانهای شیری و دائمی کودکان

دندان های کودکان بین ۴ تا ۷ ماهگیشان ظاهر می شود اما اولین دندان در بیشتر کودکان معمولا در حدود ماه ششم سن کودک بیرون می آید، در حالی که ممکن است رویش دندان ها در برخی کودکان تا رسیدن به سن یک سالگی یا بیشتر به تأخیر بیفتد. خیلی از مادران نگران سلامتی دندان های کودک خود هستند و بهتر است بدانید که دندان های شیری نسبت به دندان های اصلی از اهمیت کمتری برخوردارند و اگر دندان های اصلی دچار آسیب و شکستگی شدند شما می توانید برای ترمیم دندان های دائمی کودکان خود به فکر راه درمان باشید.

ترمیم دندانهای شیری و دائمی

هنگامی که دندان های کودک بیرون می آیند، شما به عنوان یک مادر مسئولیت بزرگی در حفظ سلامت، رعایت بهداشت، مراقبت و پیگیری دوره ای دهان و دندان کودک خود دارید، بنابراین توصیه می شود از همان ابتدا که دندان های شیری ظاهر می شوند، آنها را با یک دستمال کاملا تمیز کنید و از بهداشت آنها اطمینان حاصل کنید. بهتر است به طور منظم کودک خود را به بهترین دندانپزشک ببرید.

مرحله رویش دندان ها در کودکان یکی از زمان های استرس زا در زندگی کودک و والدین او است، زیرا این دوره با گریه و ناراحتی کودک و بیدار ماندن والدین در طول شب برای تسکین درد کودک همراه است.

مراحل رشد دندان های شیری

مرحله برگریز: از ۶ ماه تا ۶ سال.
مرحله میانی: از ۶ سال تا ۱۲ سال.
مرحله دندانهای دائمی: از ۱۲ سالگی به بعد.

در برخی موارد بسیار نادر، دندانهای کودک هنگام تولد ظاهر می شوند و به عنوان “دندانهای مادرزادی” شناخته می شوند.
مرحله برگریز

در این مرحله دندان شیری در حالی ظاهر می شوند که کودک هنوز به شیر مادر وابسته است. تعداد دندان های شیری ۲۰ تا است. دندان های شیری کودک در سن ۶ ماهگی شکل می گیرد و دو دندان پیشین میانی، ابتدا در فک پایین ظاهر می شوند. در بیشتر مواقع، رویش این دندان ها زمانی که کودک دو ساله است کامل می شود. تا زمانی که دندانهای دائمی آماده رویش نشوند، دندانهای شیری کودک شما نمی افتد و معمول در حدود شش سالگی این اتفاق نمی افتد.
مرحله میانی یا دندان های مخلوط

دندان های مخلوط به این دلیل نامیده می شوند که کودک در یک بازه زمانی دارای دندان های شیری و دائمی است و در این دوره بچه ها باید شروع و عادت به تمیز کردن و مسواک زدن دندان ها کنند، زیرا مراقبت ناکافی دندان از سنین پایین ممکن است منجر به پوسیدگی زودرس دندان های دائمی کودکان و التهاب لثه شود البته ترمیم دندان های دائمی کودکان یکی از انواع خدمات دندانپزشکی است و جای نگرانی ندارد. اما در هرحال مراقبت از بهداشت دندان های کودک، ارزیابی سلامت دهان و دندان در این مرحله و مراجعه به دندانپزشک ضروری است.

مرحله دندانهای دائمی

تعداد دندانهای دائمی ۳۲ عدد است، زیرا ۱۶ دندان در هر فک وجود دارد، و هر چقدر هم که دندانهای دائمی کودکان سالم به نظر برسند ، ضروری است که والدین به صورت دوره ای به دندانپزشک مراجعه کنند و دندانهای فرزندان خود را بررسی کنند تا از سلامت آنها مطلع شوند.

درمان دندان های دائمی کودکان

شایع ترین مشکلات مربوط به دندان و دندانپزشکی در کودکان و نوجوانان عبارت است از:

پوسیدگی دندان در کودکان

پوسیدگی دندان یک مشکل بزرگ است که معمولا کودکان بیشتر از افراد بزرگسال دچار آن می شوند و فقط علت رخ دادن آن خوردن شیرینی و شکلات نمی باشد، بلکه پوسیدگی می تواند ناشی از مشکلات عصب دندان یا ناشی از دوران شیردهی مادر باشد، بنابراین رفع پوسیدگی و ترمیم دندان های دائمی کودکان یکی از موارد و خدمات معروف دندانپزشکی است که اغلب کودکان در معرض خطر آن هستند.

عفونت های دهان

ممکن است در نتیجه گسترش برخی از میکروب ها در دهان، عفونت های دهانی ایجاد شود و علت آن می تواند عدم تمیز کردن دندان ها و تجمع میکروب ها در لا به لای دندان ها باشد، هنگام این بیماری لثه ها و فک تحت تأثیر عفونت قرار گرفته و باید هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام شود.

فواصل بین دندانها

در دوران رویش دندانهای دائمی و افتادن دندان های شیری کودکان، فاصله بین دندانها ظاهر می شود، اما اگر این فواصل دندانی بیش از ۱۴ سالگی ادامه یابد، توصیه می شود که با توجه به نظر دندانپزشک؛ ارتودنسی زودهنگام برای کودکان انجام شود. دوره ارتودنسی بین سه یا پنج ماه است که ممکن است برای برخی از کودکان که دندان هایشان دارای آسیب و حفره های بیشتری است بیش از یک سال نیز ادامه یابد.

ضعف و فرسایش دندان ها

 

مصرف زیاد شیرینی و نوشابه باعث فرسایش لایه مینای دندان در کودکان می شود که منجر به ضعیف شدن و افتادن زودرس دندان ها می شود، بنابراین پر ترک های مینای دندان توسط روکش یا کامپوزیت دندان ضروری است. این لایه محافظ به حفظ سلامت و ایمنی دندان ها کمک می کند.

تغییر رنگ دندان ها

سیاه شدن دندان ها در نتیجه افزایش رنگدانه روی دندان های کودک رخ می دهد و این لکه های سیاه را “جرم دندان” می نامند و در برخی موارد مسواک زدن کافی نیست و باید راه های دیگی را برای رفع این لکه ها امتحان کنید. بهتر است با دندانپزشک کودکان مشورت کنید تا مطمئن شوید راه های درمانی پیشنهادی، هیچ مشکلی برای سلامت دندان های کودک به وجود نمی آورند.
انواع بیهوشی مورد استفاده دندانپزشک اطفال

اکثر کودکان در کلینیک های دندانپزشکی به دلیل صداهای مختلف و یا دستگاه های دندانپزشکی، می ترسند و مضطرب می شوند، بنابراین برخی از دندانپزشک اطفال از بیهوشی برای آرام کردن کودکان استفاده می کند که انواع مختلفی دارد و به شرح زیر می باشد:

بیهوشی عمومی: بیهوشی عمومی به این صورت است که در آن کودک هوشیاری خود را به طور کامل از دست می دهد و دندانپزشک از آن برای کنترل کودکان بسیار مضطرب که نمی توانند آرامش بگیرند استفاده می کند.

بی حسی موضعی: این بیهوشی بی خطر و آسان تر است و اثر آن در مدت دو ساعت از بین می رود، زیرا بیمار هوشیاری خود را حفظ کرده است و دندانپزشک توصیه می کند که کودک تا زمان از بین رفتن اثر بیهوشی از خوردن غذاها یا نوشیدنی های بسیار گرم یا سرد پرهیز کند.