جراحی لثه

انواع جراحی لثه و فواید جراحی لثه

جراحی لثه

انواع جراحی لثه

در مقالات دیگر سایت به جراحی لثه و عوامل بروز بیماری های لثه اعم از التهاب و عفونت و آسیب بافت های لثه اشاره کردیم در این مقاله انواع جراحی لثه را مورد بررسی قرار داده و مناسب ترین روش را بر اساس شرایط بیمار و معاینه دندانپزشک ارائه می دهیم.

یکی از روش ها، جراحی لثه روش حفره ای نام دارد. این روش برای مواقعی است که یا لثه دچار التهاب و ناراحتی شده و یا بافت های از دست رفته لثه را می خواهیم احیا کنیم. دندانپزشک پس ازمعاینه و مراحل ضد عفونی در قسمت های آسیب دیده لثه به کمک ابزار مخصوص حفره ای در قسمت فوقانی لثه ایجاد کرده و با برش زدن کلاژن ها سبب تحریک بافت مجاور می شود. با تحریک کردن سطح طبیعی لثه بالا آمده و متخصص با جای گذاری کلاژن ها به لثه های سالم مجاور پیوند میزند. این پیوند به صورت بخیه ای است که نامحسوس است . با پیوند در روش های دیگر متفاوت است.

مزایای جراحی حفره ای لثه

یکی دیگر از انواع جراحی لثه روش حفره ای نام دارد. در این روش دیگر لزومی به برداشت بافت های زنده از سقف دهان و پیوند ویا بخیه نیست. اگر چه بخیه در بسیاری از موارد سبب زخیم شدن بافت های لثه می شود و در صورتی که موارد بهداشتی در بخیه زدن رعایت نشود ممکن است سبب بروز عفونت و بیماری های لثه شود و در آینده عوارض جبران ناپذیری را برای بیمار رغم بزند. به علاوه بخیه زدن در دهان امری دشوار و حساس بوده و استرس بیشتری برای بیمار و همچنین برای پزشک جراح ایجاد می شود. از جمله مزایای روش حفره ای در جراحی لثه این است که زمان کمتری را از متخصص جراح گرفته ونیازی به صرف زمان طولانی حتی برای عمل و جراحی های سخت و دشوار نیست. علاوه بر صرفه جویی در صرف زمان جراحی با کیفیت برتری صورت گرفته و بیمار را دچار اضزاب و خستگی نخواهد کرد. از دیگر مزایای این روش می توان به کاهش خونریزی لثه نسبت به انواع دیگر اشاره نمود که احتمال بروز عفونت را کاهش می دهد.لازم به ذکر است که دیگر نیازی به پرداخت هزینه های گزاف نیست و بیمار هزینه کمتری را برای جراحی پرداخت خواهد کرد.

جراحی پیوند لثه

در این روش دندانپزشکان بافت لثه را از روی استخوان فک برداشته و در صورتی که لازم باشد پلاکت ها و جرم آن را حدف کرده ودوباره لثه را به جای اولیه خود بار می گرداند و با بخیه زدن بافت لثه را در جای خود محکم و استوار نگاه می دارد. این فرآیند سبب می شود تا فاصله بین دندان و لثه کاهش پیدا کرده و فضای بسیار کمتری را حتی برای رشد باکتری ها ایجاب نماید.

کورتاژ لثه

در این روش از انواع جراحی لثه متخصص ارتودنسی و یا دندانپزشک شما بافت هایی از لثه را که در اثر عفونت بسیار شدید قرارگرفته و دچار آسیب شدید لثه شده اند را حذف کرده و لثه هایی را که سالم مانده است را بهبود می بخشد.

جراحی پیوند استخوان

در این روش در صورتی که بافت های استخوانی لثه برای نگاه داشتن دندان ها دچار آسیب شده اند با تکنیک های مختص جراحی های استخوان بافت های استخوانی آسیب دیده ترمیم شده و پیوند هایی برای رشد مجدد استخوان ها به کار می رود.

جراحی با پیوند بافت های نرم لثه

در این روش فضای خالی که در اثر تحلیل لثه ایجاد شده بافت های پیوندی از سقف دهان برداشته شده و به بافت هایی که در اثر تحیل آسیب دیده اند پیوند زده می شود.

جراحی افزایش طول تاج

در این روش مقداری از بافت و استخوان لثه برای هماهنگی و یکپارچگی با لثه های مجاور برش داده می شوند تا نمای طبیعی بیشتری از دندان رو جلوه دهد. به عبارتی نوعی جراحی زیبایی به شمار می رود.

جراحی لثه به کمک لیزر

در این روش متخصصین به کمک استفاده از لیزر بافت های از لثه را که در اثر عفونت بسیار شدید دچار آسیب شده اند را حذف کرده و مراحل جرم گیری ریشه دندان را آغاز می کنند . لیزر کردن تا زمانی ادامه می یابد تا با تراشیدن جرم و پلاک های دندانی نمایی طبیعی را برای دندان ها و فاصله لثه ها ایجاد نماید.